🎥 | Excelsior knikkert Roda JC uit de play-offs na verlenging

Joris Kaper • 00:39, 15-05-2022 / Laatste Update: 17:29, 08-01-2024

Excelsior heeft Roda JC uitgeschakeld in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers sloegen in de verlenging toe dankzij goals van Couhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis.

In de 1e helft golfde het spel op en neer, met een paar kleine mogelijkheden voor beide clubs. Pas na een half uur ontbrandde het duel echt en kregen beide ploegen een paar enorme kansen. Ook was er een opstootje waarbij 3 gele kaarten werden getrokken, terwijl Roda op slag van rust ook nog een grote kans kreeg. Gescoord werd er echter niet.

Gemiste pingel en afgekeurde goal

De tweede helft kende een soortgelijk verloop met wat kleine kansen, totdat Davy van den Berg van Roda JC in de 65e minuut een penalty veroorzaakte. Thijs Dallinga zag het buitenkansje echter gestopt door keeper Rody de Boer. 10 minuten voor tijd zag Dallinga ook nog eens een treffer afgekeurd wegens buitenspel, waarna beide ploegen niet meer wisten te scoren. Een verlenging was het gevolg.

Verlenging

De verlenging was nog maar 5 minuten oud toen Couhaib Driouech nog net zijn voet tegen een voorzet aan kon zetten en Excelsior op voorsprong schoot. Roda JC drong daarna aan en kreeg nog een paar kansen, maar een treffer bleef uiteindelijk uit. Nikolas Agrafiotis schoot in de allerlaatste seconden ook nog eens de 2-0 binnen na een counter. Roda JC is daarmee uitgeschakeld, Excelsior staat in de halve finales van de play-offs.

Resterend programma

Woensdag 18 mei speelt Excelsior in de halve finales van de play-offs tegen de nummer 16 van de Eredivisie. De return is vervolgens op zaterdag 21 mei. De winnaar van die duels gaat naar de finale van de play-offs.