Ronald Koeman gebruikt rommelige week niet als excuus: ‘Fouten maken kan, maar niet daar’

24 maart 2023

ANP

Ronald Koeman schrok van wat het Nederlands elftal op de mat legde tegen Frankrijk. Vooral in het begin ging het snel, binnen korte tijd stond Oranje met 3-0 achter. Het werd uiteindelijk 4-0. Na afloop verklaarde Koeman bij de NOS wat er misging.


"Als je dusdanige fouten maakt op die plekken, dan is Frankrijk veel te goed voor ons", aldus de bondscoach. "We maken fouten op plekken waar je dat never nooit mag doen. Na die 2-0 zijn er nog wel een paar momenten dat je misschien nog de 2-1 kunt maken, maar na 3-0 is het over. Fouten maken kan, maar niet op die plekken. Dat mag gewoon niet gebeuren. Punt."

Teleurgesteld
Koeman wilde de jonkies niet de schuld geven. "Ik had van iedereen meer verwacht. Het is een teamprestatie die ondermaats is. We wisten dat dit de zwaarste wedstrijd is. Als je hier 2-1 verliest hou je toch een beter gevoel over aan zo'n wedstrijd, maar ik verwacht een goede reactie maandag tegen Gibraltar", sprak Koeman.

"De spelers zullen dat ook wel weten. We moeten hier niet te lang bij stilstaan, want maandag moeten we er weer staan. Ik denk dat dit alleen maar positief kan uitwerken. Iedereen weet nu weer waar we staan, zeker als niet iedereen beschikbaar is. Vanaf het begin hebben we duidelijk aangegeven wat we willen, maar ik had niet verwacht dat het verschil met Frankrijk zo groot zou zijn."

Buikgriep
Koeman kende een lastig begin aan zijn 2e periode. Door buikgriep, blessures en een schorsing moest hij het doen met een uitgedunde selectie. "Het is natuurlijk geen ideale voorbereiding geweest. Dat hadden we ook nog niet eerder meegemaakt. Het was allemaal heel onrustig afgelopen week, maar dat wil ik niet als excuus gebruiken. Er zijn momenten geweest waarop we gefaald hebben en dat tegen een tegenstander die dat kan afstraffen."

Dan raakte Feyenoorder Lutsharel Geertruida ook nog eens geblesseerd. "Dat ziet er slecht uit, het lijkt erop dat het zijn hamstring is."