🎥 | Ronald Koeman krijgt gelijk: Oranje boekt overtuigende overwinning op Griekenland

Pim Huberts • 00:40, 08-09-2023 / Laatste Update: 17:55, 11-12-2023

Nederland heeft eindelijk weer laten te zien te kunnen voetballen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland werd overtuigend gewonnen met 3-0. In het Philips Stadion scoorden Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst al in de 1e helft.

Vooraf kreeg bondscoach Ronald Koeman commentaar op de opstelling. Routiniers Marten de Roon en Daley Blind kregen opvallend de voorkeur. Maar hij heeft toch gelijk gekregen. Nederland begon direct sterk aan de wedstrijd. Met name het spel van Denzel Dumfries was bepalend. De verdediger van Inter Milan gaf 2.5 assist.

Zeldzaam doelpunt

In de 17e minuut was het raak voor De Roon, die met een gelukje de bal voor zijn neus kreeg. De Roon scoorde in zijn 38e interland voor Oranje voor het eerst.

Wout 'Van Persie' Weghorst

Een klein kwartiertje later stuurde Dumfries Gakpo weg, die de bal vervolgens knap in de linkerhoek plaatste: 2-0. Na een kleine VAR-check en slechts 8 minuten later, trilden de netten aan de Griekse kant opnieuw. Weghorst kopte op prachtige wijze achter doelman Odysseas Vlachodimos: 3-0.

Debutant

Ook in de tweede helft regeerde het Nederlands elftal, waar Tijjani Reijnders zijn debuut maakte. Tot meer doelpunten kwam het niet en dus won Oranje met 3-0.

Frankrijk

De winst betekent dat Nederland zich weer terugvecht in de strijd rondom EK-kwalificatie. Na 3 wedstrijden staat Nederland op 6 punten. Frankrijk boekte donderdagavond de 5e overwinning op rij door met 2-0 te winnen van Ierland.