🎥 | Santiago Giménez bezorgt Feyenoord ten koste van Heerenveen ticket voor halve finales KNVB Beker

Sjors Tanis • 22:51, 01-03-2023 / Laatste Update: 05:41, 12-12-2023

Feyenoord is na Spakenburg de 2e halve finalist van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers hadden veel moeite in en tegen Heerenveen, maar Santiago Giménez kroonde zich in de 80e minuut, op aangeven van invaller en collega-spits Danilo, tot matchwinner: 0-1. Check de goal hierboven!

Donderdag zijn de laatste 2 kwartfinales. PSV speelt thuis tegen ADO Den Haag en Ajax gaat op bezoek bij De Graafschap.

Grootste kans in 1e helft voor Heerenveen

Feyenoord speelde lange tijd slordig in het Abe Lenstra-stadion en zag Sydney van Hooijdonk voor rust de grootste kans krijgen. De spits van Heerenveen schoot de bal na een half uur spelen vanuit kansrijke positie in het zijnet.

Wel of geen penalty Heerenveen?

Na rust waren de eerste kansen ook voor Heerenveen. De thuisploeg dacht zelfs even aan een penalty na een vermeende overtreding van Neraysho Kasanwirjo, maar de scheidsrechter en VAR vonden het geen strafschop.

Feyenoord bleef overeind en trok het duel in de slotfase naar zich toe. Na een vlotte combinatie, door het centrum van de verdediging van Heerenveen, schoot de Mexicaan Santiago Giménez raak voor de ploeg van trainer Arne Slot: 0-1. Feyenoord blijft zo op 3 fronten actief. De koploper van de Eredivisie speelt deze maand in de 8e finales van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk.