Sc Heerenveen verslaat NAC in KNVB Beker dankzij oud-NAC'er Sydney van Hooijdonk

Joris Kaper • 23:54, 07-02-2023 / Laatste Update: 21:04, 11-12-2023

Sc Heerenveen heeft dankzij oud-NAC'er Sydney van Hooijdonk de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. Van Hooijdonk zorgde met 2 treffers voor de 1-2-overwinning op NAC en deed daarmee zijn oude club (en zijn vader!) pijn.

De Friezen begonnen niet best, want NAC nam in de 1e helft brutaal de leiding via Tom Boere. De bal kwam via een gelukje voor zijn voeten, maar vervolgens kon hij volledig vrijstaand rustig binnentikken: 1-0.

1-1 ruststand

Vlak voor rust repareerde Heerenveen de schade, toen Van Hooijdonk zijn 1e van de avond binnentikte.

2e goal van Van Hooijdonk

Onder het toeziend oog van vader Pierre scoorde Van Hooijdonk 8 minuten na rust opnieuw tegen zijn oude club, na een voorzet van Milan van Ewijk.

Eindstand

NAC ging na de 1-2 op jacht naar de gelijkmaker, maar ook de uitploeg liet zich gelden en bleef de aanval zoeken. Gescoord werd er echter niet meer en dus staan de Friezen in de kwartfinales van de KNVB Beker. Eerder op de avond won De Graafschap van amateurclub De Treffers met 3-0. FC Utrecht versloeg AZ na verlenging: 2-1.