Schreuder en Berghuis voor duel met Napoli: ‘Niet allesbeslissend, maar wel belangrijk’

3 oktober 2022

Proshots
AFC Ajax Napoli Champions League Steven Berghuis Alfred Schreuder Pers Praat Voorbeschouwing CL

Na de teleurstellende potjes tegen Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles is Ajax vastberaden om tegen Napoli de rug te rechten. Dat zeiden coach Alfred Schreuder en Steven Berghuis maandag op de persconferentie richting de 3e groepswedstrijd in de Champions League.


Hoewel Ajax niet in opperbeste vorm steekt, merkt Schreuder weinig aan zijn ploeg. De Ajax-coach verwacht dan ook een mooie wedstrijd tegen Napoli. "Ik heb veel vertrouwen in mijn eigen spelers en ik denk dat dit een mooie kans is om op het hoogste podium te laten zien wat we kunnen", aldus Schreuder, die kritiek kreeg nadat hij tegen Go Ahead Eagles besloot te rouleren.

Schreuder over Ajax' vorm
"Kritiek na zo'n wedstrijd is normaal. Als je had gewonnen, was er geen kritiek geweest, maar ik sta nog steeds achter mijn keuze", zei Schreuder, die mogelijk denkt dat Napoli zijn ploeg goed kan liggen als tegenstander.

"Napoli speelt als team heel goed samen met heel veel lopende mensen en ze geven ook veel druk naar voren. Ze hebben niet veel minpunten, maar we gaan er een mooie wedstrijd van maken. Ik bereid het team nu heel anders voor dan tegen Go Ahead Eagles."

Maar... lukt dat? "Of wij goed genoeg zijn? We kunnen altijd beter, dat is duidelijk, maar we hebben nog steeds veel klasse. Napoli wil graag naar voren dus dat geeft ons ook veel kansen.”

Berghuis over CL-duel met Napoli
Steven Berghuis hoopt logischerwijs ook een ander Ajax te zien. "Het is aan ons om te laten zien wie we zijn. In principe parkeer je de teleurstelling en ga je weer door. Alle ogen zijn op ons gericht en dan is het aan ons."

Daar hoort geen druk maar juist strijdlust bij, vond hij. "Dat podium moet je nemen. Napoli staat op 6 punten, wij op 3 punten en het is belangrijk om dat gat te dichten. Het is geen allesbeslissende wedstrijd, maar wel een heel belangrijke."