Slachtoffer van Promes erg gefrustreerd: ‘Moest zelfs toezien hoe hij in Oranje speelde’

21 oktober 2022

Pro Shots

De strafzaak tegen Quincy Promes naar aanleiding van het steekincident met zijn neef is vrijdagochtend begonnen. Zijn neef heeft fysieke én psychische klachten overgehouden aan het voorval.


Promes wordt beschuldigt van poging tot moord door het Openbaar Ministerie. De aanvaller van Spartak Moskou stak in juli 2020 zijn neef in zijn knie op een familiefeest. Op 3 maart zal de officiële zitting plaatsvinden.

Arrestatie
De verdachte was er zelf niet bij vrijdagochtend in de rechtszaal. Of hij er 3 maart wel bij is, hangt af van het OM, meldde het AD. Promes' advocaat Robert Malewicz bedoeld daarmee dat hij verwacht dat zijn cliënt direct zal worden gearresteerd bij binnenkomst in Nederland.

De advocaat van het slachtoffer, Yehudi Moszkowicz, herhaalde nogmaals zijn onvrede over de trage gang van zaken. De steekpartij is inmiddels 2,5 jaar geleden. "Mijn cliënt moest zelfs toezien hoe verdachte in het Nederlands elftal speelde." De neef heeft fysieke en pspsychische klachten overgehouden aan het incident met Promes.