Sloopsessie! PSV al bijna zeker van play-offs Champions League na zege op Midtjylland

Brian Vesseur • 23:52, 03-08-2021 / Laatste Update: 15:33, 05-01-2024

PSV had een makkie aan FC Midtjylland. Dinsdag wonnen de Eindhovenaren met 3-0 in de 3e voorronde van de Champions League. Volgende week dinsdag, ook om 20:00 uur, wacht de return in Denemarken. Aan het spelbeeld van de heenwedstrijd te zien, lijkt de volgende ronde al bijna zeker voor PSV.

Binnen 20 minuten kwam PSV op voorsprong door een werkelijk wonderschoon doelpunt van Noni Madueke. De Engelse buitenspeler kapte op randje 16 naar binnen en schoot de bal in de verre hoek. RTL 7, waar de wedstrijd werd uitgezonden, heeft de beelden:

Mario Götze zorgde na een halfuur spelen voor de 2-0. Met een gelukje belandde de bal in de bovenhoek. Een paar minuten later scoorde ook Cody Gakpo:

Nog meer goals?

De verwachting voor de 2e helft was dat PSV vrolijk doorging met doelpunten maken, maar Midtjylland stond verdedigend een stuk beter. Omdat zij op aanvallend gebied nog steeds niks te vertellen hadden, hield PSV relatief makkelijk de 0.