Slot na gekke bekerpot over Leeds-interesse: ‘Gelezen ja, maar zag nog niks op mijn telefoon’

9 februari 2023

Pro Shots / Mischa Keemink

Premier League-club Leeds United is na het ontslag van Jesse Marsch op zoek naar een nieuwe manager. Arne Slot zou een van de kandidaten zijn bij de nummer 16 van de competitie, maar de coach van Feyenoord zei nog van niets te weten. "Ik heb het gelezen op internet ja, maar ik heb op mijn telefoon nog geen berichten ontvangen."


Slot probeerde na de sensationele bekeravond in de Kuip een poging te wagen om de wedstrijd samen te vatten, waar zijn collega Rogier Meijer (trainer NEC) besloot dat over te slaan omdat hij zich toch niet alles meer kon herinneren na 3 enerverende uren voetbal.

Feyenoord kwam na treffers van (oud-speler) Calvin Verdonck en Pedro Marques nog voor rust op 0-2-achterstand. Via Orkun Kokcu (strafschop) en Igor Paixao werd een verlenging afgedwongen, waarin Jordy Bruijn de 10 man van NEC (Philippe Sandler kreeg rood in min. 89) op voorsprong zette.

Lang duurde die vreugde niet: Santiago Gimenez maakte 3-3 waarna Javairô Dilrosun met een wonderknal in de linkerkruising voor de 'winnende' 4-3 leek te zorgen. Gelijk dáárna maakte Bruijn zijn 2e voor 4-4 na defensief geklungel van de Rotterdammers, waarna de thuisploeg de pingels beter nam.

Reactie Slot na bekerduel Feyenoord - NEC
"Wat ik net heb gedaan in de kleedkamer?", zei Slot grijnzend. "Oh, een aai over de bol voor die jongens. In de rust was ik minder tevreden. We kregen in de 1e helft al genoeg kansen, maar als je voetbal en je spelers wil beoordelen moet je altijd de stand in acht nemen. We speelden op hun helft, maar zij komen 2 keer in onze 16 en staan met 0-2 voor", zei Slot, die zijn team na 90 minuten nog steeds tegen die 0-2 achterstand aan zag kijken.

"Als die 1-2 dan uitblijft heb je wel zoiets van: dit gaat hem niet meer worden voor ons. Alle aanvallers die ik had heb ik ingebracht, vanaf de rust eigenlijk al. We hebben alles uitgeprobeerd, maar het leek niet te mogen baten. Maar die jongens blijven altijd doorgaan, daar heb ik enorm veel bewondering en respect voor. In de extra tijd scoren we dan 2 keer, maar in de 5 minuten na de 2-2 hadden we nog wel 3 of 4 kansen op de 3-2 die we niet maken."

Gas erop
Nadien miste Feyenoord alsnog kans op kans. "In de verlenging krijgen we ook weer enorm veel kansen", sprak Slot, die voor zijn interview aan ESPN ook al had gezien dat Feyenoord liefst 50 schoten (27 op doel) bij elkaar had gespeeld.

"Dat is wat wij ook moeten doen, constant die dreiging voor het doel opzoeken. Maar ik zou liever minder schoten en iets grotere kansen hebben, daar heb je meer aan. Ik weet niet of ik blij ben met de wedstrijd, maar wel met de mentaliteit die we tonen. Zeker met de blessures die we nu hebben is het niet optimaal om nu 120 minuten te spelen, maar mentaal is dit superfijn. Als je wint dan voel je de vermoeidheid een stuk minder, bijna helemaal niet eigenlijk", zei Slot.

De coach gaf toe dat zijn linksback Quilindschy Hartman in de 7e minuut goed wegkwam bij een harde tackle. "Ja, hij is altijd wel fel, maar dit is iets te agressief. Nee, ik had niet het idee dat hij de bal speelde, dus daar kwam hij goed weg. Kreeg hij zelfs geen geel? Oh, dat is wel opvallend ja", gaf Slot daarbij toe, waarna hij nog werd gevraagd naar de eventuele interesse van Leeds United.

Leeds wil Slot
De club van Pascal Struijk, Crysencio Summerville en Luis Sinisterra speelde woensdagavond met 2-2 gelijk bij Manchester United na een 0-2 voorsprong bij rust. "Ja, ik heb het gelezen op de bekende voetbalsites, maar ik heb op mijn telefoon nog niks gezien. Tenminste, niet in mijn berichten nog dus..."

Maar... wil hij zelf? "Stel dat ze wel bellen? Ja, stel dat, daar kan ik niet zoveel mee. Ik denk dat we vooral blij moeten zijn met deze overwinning", besloot Slot het interview.

Andere Leeds-kandidaten
Leeds United speelt zondagmiddag opnieuw tegen Manchester United, dan op het eigen Elland Road. Andoni Iraola zou ook hoog op het lijstje staan van technisch directeur Victor Orta, maar de Baskische coach lijkt niet van plan om Rayo Vallecano tussentijds te verlaten. Met het kleine clubje uit Madrid staat hij nu 5e in La Liga.