Theatraal applaudisserende Cillessen schuttert tegen Sparta: 'Het lek van NEC'

Trevor Wagener • 15:11, 16-10-2022 / Laatste Update: 15:24, 07-01-2024

De uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam was in de 1e helft nog niet het duel van NEC-doelman Jasper Cillessen. Na 7 minuten kwamen de gastheren op voorsprong en ook bij de verdubbelaar van de Spangenaren zag de beoogde nummer 1 Oranje-keeper er niet goed uit.

Na 7 minuten kwam Sparta via Dirk Abels op voorsprong uit een hoekschop. Cillessen was het niet eens met de corner-beslissing en applaudisseerde na de treffer cynisch richting de arbitrage. Daarmee was zijn gestuntel nog niet voorbij.

Een vroege voorsprong voor @SpartaRotterdam, tot frustratie van Jasper Cillessen...#spanec pic.twitter.com/CIu0i03W6A

— ESPN NL (@ESPNnl) October 16, 2022

Blunderende Cillessen

Rond het halve uur zette Jonathan de Guzman Sparta op 2-0. Cillessen dook hierbij over de geplaatste bal heen, wat op social media voor uiteenlopende reacties zorgde. "Het lek van NEC", schreef iemand kritisch. "Andries Noppert op goal in Qatar!", noteerde een ander. De discussie over de plek onder de Oranje-lat duurt alsmaar voort...

NEC laat zich volledig aftroeven door Sparta en komt op een nog grotere achterstand. Cillessen gaat in de fout bij een houdbaar schot van De Guzman vanaf de rand van het strafschopgebied. #spanec #necnijmegen