Spektakel in degradatiestrijd: FC Emmen wint in blessuretijd bij Cambuur

Noah Hoogenboezem • 00:16, 02-04-2023 / Laatste Update: 20:09, 08-01-2024

Een ongekend einde in de degradatiekraker tussen Cambuur en FC Emmen. Door een kopbal in de 92e minuut van verdediger Jeroen Veldmate pakte Emmen de 3 punten mee uit Leeuwarden: 1-2. FC Emmen pakt daarmee 3 hele belangrijke punten in de degradatiestrijd.

Lange tijd bleef het 0-0, maar in het laatste half uur kwam de wedstrijd eindelijk los. Mitchell Paulissen zette Cambuur met een knappe kopbal op 1-0 uit een voorzet van Daniël van Kaam. 10 minuten later viel de bal in de 16 van Cambuur plotseling voor de voeten van Emmen-speler Ahmed El Messaoudi en die zorgde voor de 1-1. Cambuur nam alle risico's in de jacht op de 2-1, maar de goal viel aan de andere kant. Een vrije trap van Mark Diemers werd door aanvoerder Jeroen Veldmate binnengekopt, waardoor Emmen 3 hele belangrijke punten pakte.

Emmen juicht, Cambuur huilt

FC Emmen klimt door de overwinning naar de 15e plaats boven Excelsior. Emmen heeft net als Excelsior 24 punten na 27 wedstrijden, maar een veel beter doelsaldo: -20 tegenover -35. Ook nummer 14 Vitesse heeft 24 punten, maar speelt dit weekend nog tegen RKC Waalwijk. Cambuur blijft laatste met 16 punten en staat dus al 8 punten achter op de veilige plaatsen.