Spelers en staflid Oranje onder 19 betrokken bij verkeersongeval

6 juni 2022

Getty Images
Oranje onder 19

4 spelers van Oranje onder 19 en een staflid zijn zondagavond rond 18.15 uur betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Doelman Dani van den Heuvel (19) van Leeds United moest naar het ziekenhuis om behandeld te worden aan zijn verwondingen, terwijl Gabi Caschili (18) van PEC Zwolle een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Beiden hebben het trainingskamp verlaten.


De andere inzittenden zijn ongedeerd gebleven, meldt de KNVB. Hun namen werden niet bekendgemaakt. De voetbalbond zegt "enorm geschrokken" te zijn. "Belanghebbenden rondom de inzittenden zijn direct geïnformeerd over het verkeersongeluk", aldus de voetbalbond.

Uitwijken voor een auto
De KNVB wil niet meer kwijt over het ongeluk. De inzittende spelers hebben aangegeven dat ze moesten uitwijken voor een auto. Waar dat precies was is niet bekend.

EK-kwalificatie
De spelers van Oranje onder 19 zijn momenteel in Nederland bij elkaar voor het EK-kwalificatietoernooi. Dinsdag nemen ze het in Rotterdam op tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne. De inzittenden die ongedeerd zijn gebleven hebben zich weer bij de selectie gevoegd.