Stoomwals Ajax verplettert na Borussia Dortmund ook PSV: 5-0

Brian Vesseur • 20:38, 24-10-2021 / Laatste Update: 04:52, 07-01-2024

Ajax - PSV. De Kraker. De nummer 1 tegen de nummer 2. Een wedstrijd waar altijd veel op het spel staat. Deze zondag was Ajax - PSV zelfs een rechtstreeks duel om de koppositie. Ajax trok uiteindelijk aan het langste eind: 5-0.

De thuisploeg begon met dezelfde namen aan de wedstrijd als afgelopen dinsdag tegen Borussia Dortmund (4-0). PSV kwam donderdag gehavend uit de strijd tegen AS Monaco (1-2) en daarom moest trainer Roger Schmidt puzzelen. Carlos Vinicius en Armindo Bruma vervingen de geblesseerde Cody Gakpo en Noni Madueke.

Zoals we dat vaker zien bij wedstrijden tussen Ajax en PSV, ging het er lekker fel aan toe. De Ajax-slagers Edson Álvarez en Lisandro Martínez kregen in de 1e helft bijvoorbeeld al een gele kaart. Steven Berghuis zorgde na 19 minuten voor de 1-0 met een snoeiharde pegel.

Waar PSV in de 1e helft gelijkwaardig was en wat kansen kreeg op een doelpunt, daar trok Ajax in de 2e helft de revolvers. Sébastien Haller zorgde na een klein uurtje spelen voor de 2-0, 10 minuten later werd het via Antony 3-0. Davy Klaassen - die in het veld was gekomen voor Berghuis - pikte een kwartier voor tijd ook nog een doelpuntje mee.

In de ultieme slotfase scoorde Dusan Tadic nog de 5-0! Ajax walst over PSV heen.

4 punten los

Ajax staat door de ruime zege op 25 punten na 10 wedstrijden. PSV volgt op gepaste afstand: 21 punten na evenveel wedstrijden. FC Utrecht heeft overigens 20 punten, Feyenoord heeft er 19 én nog een wedstrijd tegoed. De Rotterdammers kunnen na hun inhaalwedstrijd dus de nummer 2 van de Eredivisie worden.