Strijdend AZ verliest 1e battle in halve finale van West Ham United

Brian Vesseur • 00:52, 12-05-2023 / Laatste Update: 01:29, 12-12-2023

AZ heeft donderdagavond met 2-1 verloren op bezoek bij West Ham United. De Alkmaarders kwamen op voorsprong in de halve finale van de Conference League, maar in de 2e helft draaiden de Engelsen het om. Volgende week moet AZ het in eigen huis proberen om te draaien, om in de voetsporen van Feyenoord te treden. Die club stond vorig jaar in de finale van de Conference League.

In de 1e helft leek AZ-keeper Mathew Ryan de grote man te worden door een belangrijke redding. Uiteindelijk ging die eer naar Tijjani Reijnders, die AZ - een beetje tegen de verhoudingen in - op voorsprong schoot in het Olympisch Stadion. Met een afstandspoeier van een meter of 25 verraste hij Alphonse Areola: 1-0.

De 1-0 van Reijnders:

Na 66 minuten stond het helaas weer gelijk. Jarrod Bowen kopte op goal, waarna Ryan miszat en zijn hoofd raakte. Het leverde West Ham United een penalty op, die Saïd Benrahma snoeihard binnenschoot: 1-1.

De 1-1 van Benrahma:

Even later was het wéér raak voor de thuisploeg. Het was al bekend dat West Ham gevaarlijk was uit corners, maar uiteindelijk eindigde de hoekschop in een frommelgoal. Het laatste tikje kwam van Michail Antonio, die zijn ploeg zo op voorsprong schoot: 2-1.

De 2-1 van Antonio:

Return

De return tussen AZ en West Ham United staat op donderdag 18 mei om 21.00 uur op het programma. De andere halve finale gaat tussen Fiorentina en FC Basel.