Strijdende Spartanen tóch ten onder in vermakelijke wedstrijd tegen AZ

ProShots

Pim Huberts • 20:49, 14-08-2022 / Laatste Update: 00:54, 12-12-2023

Sparta bleef strijden tot het einde, maar het lukte de Kasteelheren (nu eindelijk zonder kunstgras) niet om van het controlerende AZ te winnen. Ondanks een evenaring van het snelste doelpunt ooit in de Eredivisie, gaf Sparta de voorsprong weg: 2-3.

Vito van Crooij opende de score door na een perfecte pass de bal achter doelman Hobie Verhulst te schieten. Een verrassende voorsprong die pas aan het einde van de 1e helft te niet werd gedaan. Vangelis Pavlidis knalde een penalty door het midden (1-1).

Snelle doelpunten

Na een rustige start in de 2e helft schiet Dani de Wit in een 1-op-1-situatie de bal achter doelman Nick Olij (1-2). Sparta was niet erg onder de indruk, want 2 minuten later (ja, snelle doelpunten maken, doen ze graag) was het opnieuw Vito van Crooij met het doelpunt.

Ongeslagen AZ

Met name het voorwerk van nieuwe aanwinst Javier de Guzman zorgde voor de gelijkmaker. Milos Kerkez schoot in de 65e minuut dan toch de overwinning binnen (2-3). Sparta oefende nog wel flink druk uit in de laatste fase van de wedstrijd, maar het mocht niet baten. AZ is nog ongeslagen in de Eredivisie.