Tadic blij met trainer Ten Hag: ‘Heerlijk om met hem over voetbal te praten’

7 mei 2021

Getty
Ten Hag (l) en Tadic.

Dusan Tadic mocht zondag weer een landstitel vieren met Ajax. De Servische aanvoerder heeft tegen VI te kennen gegeven groot fan te zijn van de trainer van de Amsterdammers: Erik ten Hag.


"Als aanvoerder is de klik met de trainer natuurlijk heel belangrijk", vertelt Tadic.

Meesterbrein
"De drive en visie van Erik ten Hag vind ik geweldig. Hij is, met zijn staf, perfect voor deze selectie", oordeelt Tadic. "Ik ken de trainer nu een paar jaar en we weten precies wat we aan elkaar hebben. Het is ook heerlijk om met hem over voetbal te praten, echt de diepte in te gaan. Hij is heel slim en tactisch van een topniveau."

"De trainer beslist, maar moedigt het ook juist aan om mee te denken en je eigen mening te vormen", vervolgt de 32-jarige Serviër. "Alleen, deze trainer is tegelijkertijd gewoon niet te verrassen. Hij heeft altijd een duidelijk plan, en daarachter ook een plan B, een plan C en een plan D. Hij is zo bezeten, dag en nacht met voetbal en Ajax bezig, en creëert precies de ploeg zoals hij die voor ogen heeft, en waarin voor hem de beste balans zit."

Lang verblijf in Amsterdam?
Tadic zag dat Ajax dit seizoen fysiek en mentaal sterk was. "Een team is de spiegel van een trainer. Dat is nu ook zo. Ik ben heel blij dat hij blijft', aldus de aanvaller, die verwacht nog wel even in Amsterdam te blijven. "Ajax was altijd mijn droomclub en de huidige omstandigheden geven ook geen enkele aanleiding om aan een vertrek te denken.'