Telegraaf: Louis van Gaal zet krabbeltje onder contract voor 18 maanden

21 juli 2021

Getty Images

Louis van Gaal is zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens de Telegraaf heeft de 69-jarige oefenmeester woensdagavond zijn jawoord gegeven over een contract voor 18 maanden. Van Gaal volgt Frank de Boer op, die na een teleurstellend EK zijn biezen pakte.


Van Gaal was al eens vaker bondscoach van Oranje. In 2001 probeerde hij het WK van 2002 te halen, dat werd geen succes. Zijn andere termijn was veel succesvoller. Met het Nederlands elftal eindigde hij als 3e op het WK in 2014 in Brazilië.

Fraser
Van Gaal had strenge eisen voor een 3e termijn als bondscoach van Nederland. Zo neemt hij Danny Blind en Frans Hoek (net als in 2014) mee als assistenten en komt ook Sparta-hoofdcoach Henk Fraser bij de trainersstaf. Hij combineert zijn werk in Rotterdam met zijn rol als assistent-trainer bij Oranje. De bedoeling is dat Fraser na het WK van 2022 aangesteld wordt als bondscoach, Van Gaal moet hem daarvoor klaarstomen.

Een andere eis van Van Gaal was dat hij in Portugal mag blijven wonen. Ook daar gingen KNVB-bazen Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde mee akkoord, dus stond niets de komst van Van Gaal als bondscoach meer in de weg. Hij begint op 1 september tegen Noorwegen en dat is gelijk een belangrijke interland.