Tikkende tijdbom bij Ajax: ‘Mislintat zoekt steun om Steijn te ontslaan, td zelf ook niet zeker van plek’

19 september 2023

Pro Shots
Steijn-Mislintat

De kans is aanwezig dat de leiding van Ajax als een kaartenhuis in elkaar gaat zakken. Dat meldt Voetbal International. Technisch directeur Sven Mislintat zou binnen de club steun zoeken om Maurice Steijn te ontslaan, maar de Duitser wacht van bovenaf misschien hetzelfde lot.


Het lijkt erop dat Ajax binnen afzienbare tijd als een domino-effect in elkaar gaat donderen. De bestuursraad is namelijk als het hoogste orgaan niet tevreden meer over de huidige gang van zaken. Om dat te verbeteren kunnen ze de raad van commissarissen ontslaan. Binnen die raad was Jan van Halst samen met Cees van Oevelen de enige met ervaring in het voetbal. Nu Van Halst is doorgeschoven als algemeen directeur, vindt de bestuursraad dat er te weinig voetbalkennis is.

Directie
De raad van commissarissen is dan weer verantwoordelijk voor de directie. Zij stelden onlangs ook Alex Kroes aan, maar hielden met de bekendmaking geen rekening dat hij een concurrentiebeding had bij AZ. Daardoor mocht hij niet direct aan de slag bij Ajax en moet de club tot maart wachten. Kroes heeft op de achtergrond wel al laten weten dat hij geen fan is van Mislintat.

Mislintat
Mislinat zou inmiddels zichzelf onmogelijk hebben gemaakt bij de rvc en de scouting. De Duitser heeft de volledige macht gekregen over de transferzomer, mede doordat er bij de rvc dus te weinig voetbalkennis is. Daarbij heeft hij de wensen van de scouting en Steijn helemaal overgeslagen. Daarom zou hij dus ook onder vuur liggen en denkt de rvc aan zijn ontslag.

Steijn
Op zijn beurt wil Mislintat bij de rvc de schuld op Steijn schuiven en daar steun vinden om hem te ontslaan. De trainer zou nu na 6 officiële duels voor een ontslag staan, maar hij kreeg begin dit seizoen niet van Mislintat te horen dat hij het met de spelers moest doen die de Duitser zou kiezen. De staf en de spelersgroep kiezen in ieder geval vol de kant van Steijn en staan nog steeds achter hem als trainer.