KNVB doet beroep op FIFA vanwege latere transferdeadline in topcompetities

12 augustus 2022

Getty
KNVB Verschuiving Transfermarkt FIFA 31 augustus 1 september Welke Landen Gevolgen NL Clubs

De KNVB praat met de FIFA over het verschuiven van de komende transferdeadline. Dit schreef NU.nl vrijdag na eerdere berichtgeving van VI. De bond wil de deadline met 1 dag verschuiven, en dat heeft zo zijn redenen.


De KNVB is verbaasd dat de transfermarkt van topcompetities in de nacht van 1 op 2 september sluit. Dat is een dag, lees 24 uur, later dan in Nederland. Volgens een KNVB-woordvoerder is de bond er pas recent op geattendeerd dat de deadline in andere landen afwijkt van 31 augustus.

Verschuiving transferdeadline-dag
"We hebben contact opgenomen met de FIFA om te kijken of we onze deadline nog kunnen verlengen", zei de woordvoerder. Men verwacht dat het lastig wordt omdat de window al een tijdje open is. "De reglementen schrijven voor dat je de deadline dan niet meer mag verschuiven."

Wat betekent dit voor clubs uit de Eredivisie? Zij mogen dus zelf geen spelers meer kopen. Zij kunnen dus alleen wel hun kapitaal op het veld kwijtraken aan clubs uit onder meer Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Doorgaans waren oorden als Rusland en Turkije gangbare landen om naartoe te vertrekken, aangezien de deadline aldaar later ligt.