TV-gids: kijk op deze zender gratis naar de bekerkraker tussen FC Twente en Ajax

9 februari 2023

Pro Shots
TV Gids TOTO KNVB Beker Twente Ajax Hoe Laat Aftrap Welk Kanaal Zender

Na de TOTO KNVB Beker-overwinningen van PSV (3-1 winst op Emmen) en Feyenoord (4-4 vs NEC, 5-3 na pen.) hoopt Ajax op deze donderdag als laatste traditionele top 3-club zich bij de laatste 8 te voegen. In De Grolsch Veste gaat de ploeg van interim-coach John Heitinga de strijd aan met het verrassend goed presterende FC Twente onder leiding van Ron Jans. Scroll gauw verder om te checken waar dit duel te zien is!


Lees ook: NEC-goalie Branderhorst zorgt voor unicum in Nederlands voetbal: 'Zat er lekker in, dacht echt dat we dit niet meer gingen verliezen'

14 januari troffen beide ploegen elkaar voor het laatst, destijds in de Johan Cruijff Arena. Die wedstrijd - toen bij Ajax de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder nog de leiding had - eindigde, na onder meer een rode kaart van Devyne Rensch, in 0-0.

'Ander Ajax'
Géén resultaat voor Twente om op voort te borduren, meende Jans. Volgens hem was 'het Ajax van een maand geleden heel anders dan dat van nu' onder Heitinga. In de competitie staat Twente 5e (37 punten), 3 punten achter Ajax.

In Amsterdam ziet de wereld er sinds de komst van 'Johnny' heel anders uit: na 2 gewonnen Eredivisiewedstrijden is het gat met koploper Feyenoord verkleind naar 3 punten en ook op het Europees toneel doen de Amsterdammers nog mee.

Op welke zender is FC Twente - Ajax?


De aftrap in Enschede is om 18.45 uur. De wedstrijd is GRATIS en live te zien bij ESPN. Let op! De voorbeschouwing begint al om 17.30 uur, schakel dus op tijd in! Na het duel tussen Twente en Ajax volgt op dezelfde zender meteen de clash tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. De aftrap bij de laagvliegende Keuken Kampioen Divisionist is om 21.00 uur.

Red je het niet om überhaupt te kijken? Geen zorgen: om 23.45 uur zijn er in het late NOS journaal op NPO1 uitgebreide samenvattingen te zien.