Valentijn Driessen over 2-1 van Ajax: ‘Een hoop krokodillentranen in Eindhoven’

24 januari 2022

Pro Shots

De editie van PSV-Ajax van 2022 zal voor altijd door het leven gaan als die ene waar de bal wel of niet over de zijlijn was. De Amsterdammers wonnen daardoor en namen de koppositie van PSV over. Ook Valentijn Driessen werd naar de situatie gevraagd.


"Ik heb diverse foto's gezien waarbij ik denk: die bal is over de lijn. Maar ik sta niet op die lijn en grensrechter Hessel Steegstra wel. Ook de VAR kon niet zien dat de bal 100 procent over de lijn was en dan moet je gewoon doorvoetballen", vertelde Driessen in gesprek met zijn eigen werkgever.

Doorspelen
"Er zijn wel een hoop krokodillentranen in Eindhoven over deze goal. Er gaan na het incident (bal wel of niet over de lijn, red.) nog 3 of 4 balcontacten vooraf aan de goal van Mazraoui waar PSV in kan grijpen", blikte Driessen terug.

"Er waren officieel nog 16 minuten te spelen en er kwamen nog 9 minuten bij. Dan heb je bijna een half uur. Dan kan je je niet achter dat ene moment verschuilen, al doen ze dat allemaal wel in Eindhoven. Dat is begrijpelijk, maar dat is ook een soort afleidingsmanoeuvre want PSV speelde niet bijster goed."

Saaie pot
Driessen genoot geen moment in Eindhoven. "Nee, eigenlijk niet. Ik vond het een hele slechte wedstrijd. Slaapverwekkend. Dat kwam omdat PSV te weinig kwaliteit heeft en Ajax de kwaliteiten die het heeft niet liet zien. Ajax mocht van geluk spreken dat het uiteindelijk met 2-1 wint hier. Ik mijn ogen verdiende PSV wel een gelijkspelletje, hoewel ze niet bijster goed voor de dag kwamen."