Van Nistelrooij rekent tegen Monaco op ervaren spelers: ‘Zij moeten dit gaan voelen en regelen’

8 augustus 2022

Getty Images
Ruud van Nistelrooij

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij rekent dinsdag in de belangrijke ontmoeting met AS Monaco in de 3e voorronde van de Champions League op zijn ervaren spelers. "Het zal vanuit het team gebeuren", zei de coach maandag tijdens een persconferentie in Eindhoven.


"We hebben ervaren spelers op het veld staan die dat soort zaken aan gaan voelen en gaan regelen. Met hun ervaring kunnen ze veel oplossen. Dat vertrouwen heb ik in de groep, als geheel", aldus Van Nistelrooij. "Waar nodig wordt er vanaf de zijkant bijgesprongen."

PSV-spelers vermoeid?
De 1e ontmoeting met AS Monaco eindigde vorige week in 1-1. PSV maakte naarmate de 2e helft vorderde een vermoeide indruk. De 1e wedstrijd met Monaco was 3 dagen na het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen weekeinde speelde PSV ook, tegen FC Emmen (4-1). Van Nistelrooij gaf middenvelder Ibrahim Sangaré, die zijn contract verlengde tot 2027, rust. Ook Guus Til bleef het gehele duel op de bank zitten.

'Het is een finale'
"Het plan is duidelijk. Het is een finale morgen en we spelen thuis", vervolgde Van Nistelrooij. "We zullen ons op alle vlakken moet voorbereiden op Champions League-niveau, want dat is wat morgen gevraagd wordt."

Geblesseerden
Van Nistelrooij mist tegen AS Monaco nog de geblesseerde spelers Carlos Vinícius, Yorbe Vertessen, Mauro Júnior, Noni Madueke en Olivier Boscagli. Vinícius is wel op korte termijn weer beschikbaar.