Jan Boskamp keert tóch wel terug op tv: ‘Hij heeft zich ongelofelijk bewezen”

9 september 2022

Proshots
Jan Boskamp Veronica Offside Terug op Televisie Wilfred Genee Wel Niet quotes

Oud-voetballer Jan Boskamp blijft als analist te zien op televisie. 'Bossie' vertrekt van het geflopte VTBL naar Veronica Offside, dat op maandag- en vrijdagavond op tv wordt uitgezonden. Presentator Wilfred Genee is maar wat blij met de terugkeer van Boskamp.


"Ik heb Jan er graag bij omdat hij een markante analist is, die zich ongelofelijk bewezen heeft", vertelde Genee aan VI. "In het verleden was hij ook razend populair bij ons andere programma: Veronica Inside. En hij vertegenwoordigt natuurlijk het Feyenoord-geluid. Wesley Sneijder doet dat voor Ajax en dat geldt ook een beetje voor Andy van der Meijde. Met Jan erbij wordt het een mix van sentimenten die leven in de voetbalmaatschappij."

Wel of niet?
Het zag er kort naar uit dat Boskamp helemaal niet meer terug zou keren op televisie. Woensdagavond zei Genee nog dat RTL niet wilde dat Boskamp aan zou schuiven. "Dat was minder groot dan het leek", vervolgde Genee. "Toen ik bekend maakte dat Jan er weer bij zou zijn, werd RTL een beetje overvallen."

Boskamp zei toen dat hij geen contract had en het dus zelf kon bepalen wat hij ging doen, aldus Genee. "Maar toen heeft RTL aan hem gevraagd of hij in de week dat hij Champions League doet op dinsdag, niet bij ons wil gaan zitten. Dat was een verzoek, niet zozeer iets dat opgelegd werd. Toen heeft Jan gezegd dat hij een weekje later zou komen."