Vitesse valt in het zwaard van de Romeinse gladiators

ProShots

Marcel Roes • 21:36, 10-03-2022 / Laatste Update: 04:14, 08-01-2024

Vitesse heeft donderdag in de Gelredome tegen AS Roma 2 gezichten getoond. Voor rust waren de Arnhemse gastheren de bovenliggende partij. Maar op slag van rust klutsten de Romeinen de 0-1 binnen en na de pauze viel Vitesse behoorlijk terug.

Was alles de kant van Vitesse op gevallen in de eerste 20 minuten, dan had het een glorieuze avond kunnen worden voor de Gelderlanders. Na 12 minuten had een penalty gegeven kunnen worden toen Openda een duw kreeg. Na 14 minuten stond Grbic buitenspel toen hij binnentikte. En na 25 minuten schoot Wittek net over vanaf een meter of 25.

Na rust

Die klap van de tegentreffer, gemaakt door Sérgio Oliveira, kwam erg hard aan. Vitesse hield de bal na rust minder makkelijk in de ploeg en het regende ook geen kansen meer.

AS Roma kreeg meer en meer controle. Met een reeks kleine overtredingen wisten de mannen van Mourinho het spel keer op keer stil te leggen.

Rood

Doelpuntmaker Oliveira moest in de 78e minuut na een 2e gele kaart, na een overtreding op Wittek, het veld verlaten. Eventjes veerde Vitesse op. En Vitesse-trainer Thomas Letsch hoopte nog iets te forceren door in de 82e minuut in 1 klap 3 keer te wisselen.

De thuisploeg claimde nog een strafschop in de slotminuten, maar het bleef 0-1.