Vitesse maakt nog alle kans op knock-outfase na gelijkspel tegen Stade Rennais

Brian Vesseur • 21:39, 25-11-2021 / Laatste Update: 10:41, 07-01-2024

Vitesse heeft een punt gepakt in Frankrijk! Tegen Stade Rennais werd het in de laatste minuut 3-3 door een doelpunt van Loïs Openda. Vitesse mag een bedankje sturen naar Mura, want door hun stunt tegen Tottenham Hotspur blijft de Nederlandse ploeg kans maken op de knock-outfase.

De Engelsen VERLOREN namelijk met 2-1 tegen Mura! Daardoor is het gat tussen Vitesse en Tottenham Hotspur 0 punten! In de laatste ronde speelt Vitesse tegen Mura, terwijl de Spurs op bezoek gaan bij Stade Rennais. Het nadeel is dat de Franse club al door is (en al zeker is van de koppositie), waardoor ze misschien rustig aan doen tegen Tottenham Hotspur. Gelukkig voor Vitesse hebben de Arnhemmers aan een overwinning genoeg om door te gaan, door een beter onderling resultaat tegen de Spurs.

Leipe Laborde

Gaetan Laborde scoorde een hattrick tegen Vitesse. Na 9 minuten zette hij de thuisploeg al op 1-0, in de 39e minuut verdubbelde hij de voorsprong. Daan Huisman maakte er vlak voor rust 2-1 van, waarna Vitesse weer mocht hopen. Het kreeg dus ook kansen op de gelijkmaker.

In de 69e minuut voltooide Laborde zijn hattrick, maar Vitesse bleef doorgaan. De bezoekers scoorden in de 75e minuut de aansluitingstreffer via Thomas Buitink. In de slotfase scoorde Openda de gelijkmaker! 3-3.

CHECK OOK: Alle uitslagen van de Conference League en de standen na speelronde 5