Vitesse tegen Sparta is gestaakt nadat keeper Maduka Okoye is geraakt door biertje

ProShots

Marcel Roes • 22:59, 04-03-2022 / Laatste Update: 03:37, 12-12-2023

De eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en Sparta in Arnhem is vlak voor het einde gestaakt. Sparta-keeper Maduka Okoye werd geraakt door een biertje. De stand was op dat moment 0-1. Het ironische is dat de spelers voor de match begon nog samen een V vormden, van Vrede.

Update: De wedstrijd wordt vrijdag niet uitgespeeld

Dit is wat er gebeurde

In de 90e minuut was er een veldbestormer. Hij rende richting Okoye. Hij vluchtte daarna al snel richting de West-tribune, waar hij langs de stewards de trap op liep.

Biertje

2 minuten later werd Okoye geraakt door een biertje, gegooid vanaf de Zuid-tribune. De spelers van Sparta gingen verhit in gesprek met de Vitesse-fans. En de rust kwam niet terug: vanaf de Zuid-tribune werd met vuurwerk gegooid.

Staken

Scheidsrechter Rob Dieperink stuurde iedereen naar de kant. De Sparta-spelers zochten de kleedkamer op. Zij willen niet verder spelen. Vitesse wilde wel.