Er is geen beter moment voor Ajax om Liverpool te treffen dan nu

13 september 2022

Getty Images
vorm-liverpool-ajax-uitslagen

Wat een rommelige weken zijn het voor Liverpool. De Engelse ploeg won in de eigen competitie met 9-0 van Bournemouth en leek daarmee de weg omhoog te hebben ingezet, maar vervolgens ging het wéér mis. Na een 4-1-nederlaag tegen Napoli wacht nu Ajax in de Champions League. En de Amsterdammers ruiken bloed.


Uitslagen van Liverpool


We gaan het eens hebben over die rare vorm van Liverpool. Het begon het seizoen met de Community Shield, die 3-1 werd gewonnen van Manchester City. Maar vervolgens ging het héél matig in de Premier League, met 2 punten uit de eerste 3 wedstrijden. Manchester United was met 2-1 te sterk, nadat Liverpool gelijk had gespeeld tegen Crystal Palace en Fulham.

LEES OOK: Portugese kaartentrekker fluit Ajax op bezoek bij Liverpool

Na die pot tegen United werd er wel voor het eerst gewonnen, en dik ook. Bournemouth ging er met 9-0 af, een gedeeld record in de Engelse Premier League. Vervolgens werd er ook nipt gewonnen van Newcastle United (2-1), maar die overwinning op 31 augustus bleek ook alweer de laatste.

LEES OOK: TV-gids: op deze zender is Liverpool – Ajax te zien

Merseyside Derby
Op 3 september eindigde de Merseyside Derby tegen Everton zonder doelpunten en een paar dagen later was Napoli dus met liefst 4-1 te sterk. Door het overlijden van Queen Elizabeth ging het Premier League-duel tegen Wolverhampton Wanderers afgelopen weekend niet door en inmiddels wacht Ajax dus alweer.

De samenvatting van Napoli - Liverpool:


Het nadeel voor Ajax is wel dat het komende duel van Liverpool in de Premier League, tegen Chelsea, ook is uitgesteld. Trainer Jürgen Klopp hoeft dus geen spelers te sparen.