Herbouwing ingestort AZ stadion was DUUR: ‘Kostte ons 25 miljoen euro’

2 augustus 2021

Het dak van het stadion van AZ is af! 2 jaar nadat het dak instortte, is alles weer gerepareerd en afgerond. Dit weekend speelden de Alkmaarders in het oefenduel met Real Sociedad weer voor eigen publiek. De recettes zijn goed voor de inkomsten, aangezien het 'nieuwe' stadion behoorlijk wat heeft gekost.


Dat zei algemeen directeur Robert Eenhoorn tegen De Telegraaf. Er is veel werk verricht voor de wederopbouw maar vooral aan het sterker maken van het dak. "Het heeft ons al met al 25 miljoen euro gekost", zei Eenhoorn. "Daarnaast is er nog voor 2,5 miljoen euro aan verbeteringen in en rond het stadion aangebracht."

Hulpmiddelen
Daar moet bij gezegd worden dat niet álles uit de portemonnee van AZ kwam. Een deel was verzekeringsgeld, ging Eenhoorn verder. "We hebben een garantiestelling van 10 miljoen van de gemeente. AFAS en de oude stadioneigenaar doen ook mee. Het kost AZ zelf ook geld, al was het financiële deel door de coronacrisis vrij snel afgedekt."

Eenhoorn was alleen al heel blij dat het dak instortte toen er géén wedstrijd gaande was. "Dan hadden we niet alles op kunnen lossen. Dat had een ramp geweest." Naast de werkzaamheden aan het dak en stadion zelf heeft AZ ook iets aan de verlichting en overkappingen gedaan. Dit alles om de AZ-fans meer comfort te geven bij hun bezoek.