Wel groot overwicht voor AZ, maar tegen Zrinjski geen Mostarscore

Marcel Roes • 21:41, 30-11-2023 / Laatste Update: 20:59, 05-01-2024

AZ heeft met kleine cijfers gewonnen van Zrinjski Mostar: 1-0. De Alkmaarders waren een groot aantal maatjes te groot voor de Bosnische club (momenteel 2e in de competitie). Toch lukte het alleen Vangelis Pavlidis om te scoren − vanaf de strafschopstip, in de 59e minuut.

Al in de 22e minuut leek er ook een penalty te komen voor AZ. Ernest Poku schoot de bal tegen een Mostar-speler aan. De scheids vond het geen straf waard.

Onzuiver

Schoten waren er genoeg aan de kant van de Eredivisie-club. 20 keer kon er worden aangelegd, bijvoorbeeld door Djordje Mihailovic, na een voorzet van Pavlidis. Maar het grootste deel van de kansen werd verprutst.

Slechts 6 keer moest de Bosnische keeper optreden. in de 71e minuut was er een ander momentje met die 2. Weer lukte het Mihailovic niet om binnen te werken.

Eindfase

10 minuten later gooide AZ-trainer Pascal Jansen 3 nieuwe spelers het veld op, waaronder Dani de Wit. Tijd voor een eindschot, zal hij hebben gedacht.

Maar veel gebeurde er niet meer. Wel heeft de halve finalist van vorig seizoen nu nog een klein kansje om deze groep te overleven. Lees dit: Scenario’s AZ: dit moet er gebeuren als AZ wil overwinteren in de Conference League