Wesley Sneijder en Dirk Kuyt betrokken bij Haagse drugszaak: ‘Hij speelde 25 ruggen per dag’

6 november 2021

Pro Shots
wesley-sneijder-dirk-kuyt-betrokken-drugszaak-piet-s-getuige

Oud-internationals Wesley Sneijder en Dirk Kuyt zijn betrokken bij de grote Haagse drugszaak tegen 'godfather' Piet S. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Beide oud-voetballers zijn afgelopen jaar verhoord als getuige.


Sneijder en Kuyt zouden volgens informatie van de politie gegokt hebben bij een illegale goksite die banden heeft met drugsbaron Piet S. Het ging om het gokkantoor Edobet, dat inmiddels al niet meer bestaat. Dat bedrijfje werd opgericht door Freddy S., de zoon van de Haagse 'godfather'.

Sneijder en Kuyt gokken flink
De Champions League-analisten zouden regelmatig de site van Edobet hebben bezocht. "Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag", schrijft het AD, dat het politierapport inlas. In afgeluisterde telefoongesprekken hoort de politie ook dat Sneijder zijn gokschulden niet aflost en dat hij en zijn familie 'het ziekenhuis ingetrapt moeten worden'.

Verhoor Kuyt
Kuyt bekende dat hij wel eens actief was op Edobet. "Ik liet het (krediet, red.) vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen", valt er te lezen.

"Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen."

Sneijder geeft niet toe
Sneijder ging een maand eerder dan Kuyt in gesprek met de politie, alleen hij vertelde niet op de site te hebben gespeeld. De oud-international was wel benaderd door mensen die zeiden dat hij schulden had. Achteraf had Sneijder volgens hemzelf niks met de situatie te maken. "Ze boden wel 10 keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord", aldus Sneijder in het politieverhoor.

Reacties tegenover AD
Sneijder en Kuyt werd ook nog om een reactie gevraagd door het AD. Beide heren hielden het kort.

Sneijder: "Toen ik keihard kon bewijzen dat dit niet waar was, was dit verhaal afgedaan."
Kuyt: "De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd."