Wesley Sneijder voelt zich te goed voor KNVB-trainersopleiding: ‘Ik weet hoe het wel en niet moet’

3 november 2021

Wesley Sneijder is gestopt met de trainersopleiding, "Ik kwam niet met de KNVB op één lijn, dat vind ik heel jammer", zei hij in de studio van RTL 7.


"Er wordt gesuggereerd dat wij als ex-voetballers geen ervaring hebben, maar dat is onzin", legt de recordinternational van Oranje uit. "Ik heb veel trainers meegemaakt en daar haal ik veel ervaring uit. Ik weet hoe het wel en niet moet. Ik zie mijzelf meer als manager dan een echte veldtrainer."

Managen
Dat is waar het wrong: "Mijn wens was om meer begeleiding te krijgen richting het managen van het team, maar dat pas niet in het beeld van de KNVB. Dus dan wordt het lastig werken. Hoe het er nu voorstaat ga ik niet door bij de KNVB."

Maatwerk
Hij verlangt dus maatwerk van de KNVB en de bond wil en kan dat niet leveren. Sneijder denkt dat-ie het zonder de opleiding ook wel gaat redden. "Ik heb 134 interlands op mijn naam staan, maar ik heb nog nooit een passoefening gezien met een rollende bal. Dat vind ik onzin en lachwekkend. Ik wil nog altijd graag trainer worden, maar wel op een manier die het beste bij mij past en dat is - met alle respect - niet bij de amateurs, maar hogerop."