Wesley Sneijder wil trainersdiploma in Turkije halen: ‘3 keer op je fluitje blazen en je hebt het’

16 augustus 2022

ANP

Wesley Sneijder heeft nog steeds de ambitie om trainer te worden in het profvoetbal. De 38-jarige recordinternational van Oranje brak vorig jaar zijn cursus bij de KNVB af. Hij overweegt naar het buitenland uit te wijken om zijn papiertje te scoren.


Bij Veronica Offside zei Sneijder maandag: "Hoe ik dat ga doen? In het buitenland, niet in Nederland. Misschien wel in Turkije. Daar moet je 3 keer op je fluitje blazen en dan heb je het. Ierland is ook een optie, heb ik me laten vertellen."

Als hij eenmaal is geslaagd, dan lijkt het hem wel wat om Galatasaray te trainen. "Ik heb daar een toptijd gehad. Een mooie club, mooie mensen, mooie cultuur. Daar zou ik ooit wel terug willen keren, ja."

KNVB
Sowieso gaat hij het niet meer in Nederland proberen. "De KNVB-deur is gesloten. Er is de laatste 10 jaar veel veranderd. 5 jaar geleden hoefde je er maar 1 jaar over te doen, 7 jaar geleden vlogen ze zelfs nog naar jou toe als je in het buitenland speelde, zoals bij Clarence Seedorf."

47e verjaardag
En die hele KNVB kan hem gestolen worden. "Ik kreeg op mijn verjaardag een kaartje van de KNVB: ‘Gefeliciteerd met je 47e verjaardag'. Dat kan toch niet?", vertelde Sneijder.

LEES OOK: Bloedbad! Vandaag Inside wint kijkcijferoorlog van Veronica Offside, VTBL en Rondo

Mo Ihattaren
Ook deed Wesley zijn zegje over de situatie van Mohamed Ihattaren bij Ajax. "Marokkaanse jongens kunnen niet met kritiek omgaan", zo legt hij uit: