Braziliaanse krant: ‘Geen genezing meer mogelijk voor Pelé’

3 december 2022

AP

De Braziliaanse voetballegende Pelé krijgt volgens de krant Folha geen chemotherapie meer, maar palliatieve (verzachtende) zorg. De krant uit São Paulo meldt zaterdag dat de 82-jarige Pelé te maken heeft met uitzaaiingen van kanker in zijn lichaam.


Omdat chemotherapie niet meer helpt, zouden de artsen er nu vooral voor willen zorgen dat de voormalige topvoetballer zo min mogelijk pijn heeft.

Darmkanker
Bij Pelé werd vorig jaar darmkanker geconstateerd. De Braziliaan, die met zijn land 3 keer wereldkampioen werd, onderging in september 2021 een operatie waarbij een tumor werd verwijderd en lag daarna geruime tijd in het ziekenhuis. Pelé keerde sindsdien regelmatig terug in het ziekenhuis voor behandeling.

Uitzaaiingen
Pelé, die wordt gezien als een van de beste voetballers ooit, liet zelf via Instagram weten dat het om een reguliere, maandelijkse controle ging. Volgens de krant Folha de S.Paulo kampt hij echter met uitzaaiingen in onder meer zijn darmen, longen en lever, en slaat de chemotherapie niet aan. Het ziekenhuis en de familie van Pelé willen daar niets over zeggen.