📸​ | 93:20 | Manchester City onthult geweldig standbeeld van juichende Sergio Agüero
i

Manchester City

📸​ | 93:20 | Manchester City onthult geweldig standbeeld van juichende Sergio Agüero

Eimert Pruis • 11:44, 13-05-2022 / Laatste Update: 06:48, 08-01-2024

Manchester City heeft bij het Etihad-stadion een prachtig standbeeld van Sergio Agüero onthuld. De Argentijnse spits speelde tussen 2011 en 2021 in het lichtblauwe shirt van City. Agüero bezorgde de club in zijn 1e seizoen de landstitel door in de blessuretijd (93:20) van de laatste competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers te scoren: 3-2. City bleef stadgenoot Manchester United op doelsaldo voor.

Exact 10 jaar na die iconische wedstrijd, op 13 mei 2012, onthulde City het standbeeld van Agüero. Het bestaat uit duizenden aan elkaar gelaste stukjes staal. Beeldhouwer Andy Scott maakte een beeld van een juichende Agüero met ontbloot bovenlijf, die zijn shirt boven zijn hoofd houdt. Zo vierde de Argentijn tien jaar geleden in de 94e minuut zijn winnende treffer tegen QPR.

Ook al beelden van Kompany en Silva

Rond het stadion van City stonden al beelden van Vincent Kompany en David Silva, 2 voormalige teamgenoten van Agüero. De spits verhuisde vorig jaar van Manchester naar FC Barcelona, maar hij moest een paar maanden later zijn carrière beëindigen vanwege hartklachten. Agüero werd onlangs opgenomen in de Hall of Fame van de Premier League.

'Speciaal'

"Dit is prachtig, heel bijzonder om mezelf tien jaar geleden te zien", zei de 33-jarige Argentijn over zijn standbeeld. "Ik ben de club hier heel dankbaar voor. Heel speciaal."

Het iconische moment in een drieluik

Agüero kreeg bij zijn City-afscheid al een mooi aandenken