🎥 | AC Milan moet even aanzetten maar wint uiteindelijk met gemak van Dinamo Zagreb

Getty

Jeroen Rooseboom • 22:36, 14-09-2022 / Laatste Update: 05:02, 08-01-2024

AC Milan heeft de 2e wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. In San Siro werd Dinamo Zagreb met 3-1 terug naar Kroatië gestuurd.

Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Het lukte Dinamo goed om de Milanese aanvallen af te weren. De Kroaten konden zelf ook af en toe richting het doel van Milan-goalie Mike Maignan, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Na een halfuur begon de ploeg van Stefano Pioli echt aan te dringen en creerde het meer kansen. Op slag van rust kreeg Milan een penalty, die eerst nog door de VAR goedgekeurd moest worden. Toen dat allemaal was gebeurd, plaatste Olivier Giroud de bal voortreffelijk in de hoek, buiten het bereik van Dinamo-keeper Dominik Livakovic. Daarna blies de scheidsrechter direct voor de rust.

2 snelle goals

Na rust sloeg AC Milan meteen weer toe. Ditmaal was het de Belg Alexis Saelemaekers die vanuit een voorzet I Rossoneri op voorsprong kopte.

Daarna leek de wedstrijd wel gespeeld, maar van die marge van 2 konden de Italianen niet lang genieten. 10 minuten later schoot Mislav Orsic, die ook al scoorde tegen Chelsea, de 2-1 in het netje.

Milan loopt toch weer uit

Daarna kabbelde de wedstrijd een tijd lang een beetje voort. Milan en Zagreb creëerden beide weinig kansen. Toch lukte het de Milanese ploeg nog om de voorsprong te vergroten. Tomasso Pobega volleyde in de 77e minuut via de onderkant van de lat de 3-1 binnen.

Dat was ook de einstand en daardoor heeft Milan nu 4 punten uit 2 wedstrijden. Dinamo Zagreb blijft op 3 punten staan.