Als een ketchupfles! Engeland kan weer scoren, maar wint niet in doelpuntrijk duel met Duitsland

Eimert Pruis • 00:47, 27-09-2022 / Laatste Update: 18:23, 08-01-2024

Engeland weet weer het netje te vinden. In de oerklassieker Engeland tegen Duitsland duurde het 1 helft, maar daarna spatten de doelpunten als ketchup uit een fles. Een 0-2-achterstand werd omgebogen, maar uiteindelijk scoorden de Duitsers toch weer vlak voor tijd: 3-3.

En zo was er toch nog spektakel bij Engeland in Groep 3 van League A van de Nations League. De ploeg van bondscoach Gareth Gate was het lachertje deze editie. Al 5 wedstrijden geen velddoelpunt en ook nog eens belabberd spel. Het resulteerde in een terechte degradatie.

Blunders Maguire

Zo vlak voor het WK mag ook Harry Maguire zich ernstig zorgen maken. Met 2 fouten zorgde hij voor de 0-2-achterstand. Eerst veroorzaakte hij een domme penalty, die scheidsrechter Danny Makkelie in eerste instantie nog niet had opgemerkt. Via Ilkay Gündogan en Kai Havertz (die profiteerde van Maguires gepruts) stond het met nog 20 minuten te spelen 0-2.

Engeland weet weer hoe je moet scoren

Toen ging Engeland los. Door Luke Shaw, Mason Mount en Harry Kane (strafschop) was het in de 83e minuut plots 3-2. De Engelsen gingen tekeer op Wembley, maar kregen toch een domper te verwerken. Havertz maakte vlak voor het eindsignaal gelijk. En dus is Engeland nog lang niet klaar voor het WK, maar kan het wel weer scoren en mag Southgate waarschijnlijk aanblijven tot na het WK.