🎥 | Atlético Madrid bezorgt Ronald Koeman nieuwe tik bij FC Barcelona

Sjors Tanis • 00:53, 03-10-2021 / Laatste Update: 07:38, 07-01-2024

FC Barcelona heeft de kraker op bezoek bij Atlético Madrid met 2-0 verloren. Trainer Ronald Koeman zag het vanaf de tribunes omdat hij geschorst was.

Barça heeft 12 punten na 7 wedstrijden. Dat is 5 punten minder dan koploper Real Madrid. Atlético heeft 17 punten na 8 duels.

Goals in 1e helft

Memphis Depay en Frenkie de Jong begonnen in de basis, Luuk startte op de bank. Na 23 minuten was het Thomas Lemar die een heerlijke aanval van Atlético even fraai afrondde: 1-0. Vlak voor rust vergrootte Luis Suárez de zorgen voor zijn oude club door de 2-0 binnen te schieten.

Barça machteloos

In de 2e helft verdedigde Atlético Madrid vooral de voorsprong. Barça probeerde nog wel iets te forceren, maar zonder succes. Ook invallers Ansu Fati en Luuk de Jong konden het tij niet keren in Wanda Metropolitano. FC Barcelona moest een nieuwe tik incasseren en de positie van Koeman als trainer was al niet heel stabiel.

Al kondigde voorzitter Joan Laporta eerder op zaterdag nog aan dat Koeman ongeacht de uitslag tegen Atlético trainer blijft van Barça. Wordt ongetwijfeld vervolgd.