🎥 | Atletico Madrid verslaat landskampioen Real in Madrileense derby

Joris Kaper • 01:01, 09-05-2022 / Laatste Update: 03:20, 12-12-2023

Atletico Madrid heeft in de Madrileense derby gewonnen van stadsgenoot Real. Yannick Carrasco was de gevierde man aan de zijde van Atletico door een strafschop binnen te schieten. En die bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te zijn tegen de kampioen van Spanje.

Ancelotti neemt geen risico's met sterspelers

Real Madrid is al kampioen en dus nam coach Carlo Ancelotti in de Madrileense derby geen risico met haar sterspelers, met het oog op de Champions League-finale later deze maand. Ancelotti liet daarom veel grote namen op de bank zitten in het duel. Veel jonge spelers kregen daardoor een kans. Camavinga stond bijvoorbeeld in de basis, net als spits Mariano. De bank had daarmee een behoorlijk duur prijskaartje, met onder andere Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Ferland Mendy en Vinicius Junior.

Zwak Real in 1e helft

De 1e helft was duidelijk voor Atletico, met kansen voor onder meer Yannick Carrasco (2 keer) en Angel Correa. Real kon daar weinig tegenover zetten en moest vooral verdedigen. Na het raadplegen van de VAR kreeg de thuisploeg een strafschop, die strak werd binnengeschoten door Yannick Carrasco. Real had daarna alleen nog een mogelijkheid via Luka Jovic, maar vond doelman Oblak op zijn pad.

2e helft gaat gelijk op

In de 2e helft liet Real zich veel meer zien, wat tot een paar goede kansen leidde van onder andere Valverde en Casemiro. Atletico deed echter hetzelfde, want de ploeg van Diego Simeone moet nog Champions League-voetbal voor volgend seizoen veilig stellen. Yannick Carrasco en Matheus Cunha wisten echter niet de 0-2 te maken en dat gold al helemaal voor Antoine Griezmann die een paar grote kansen miste. Het spel golfde dus flink op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Atletico heeft Champions League in zicht

Door de zege staat Atletico Madrid steviger op de 4e plek in LaLiga. Concurrent Real Betis verloor eerder dit weekend en staat nu 6 punten achter met nog 3 wedstrijden te gaan. Daarmee lijkt Atletico op weg naar de Champions League. Real Betis lijkt genoegen te moeten nemen met een ticket in de Europa League.