🎥 | AZ kent makkelijke avond tegen Tuzla City en bereikt 3e voorronde Conference League

Joris Kaper • 00:36, 29-07-2022 / Laatste Update: 00:14, 12-12-2023

AZ heeft de 3e ronde van de Conference League bereikt. De Alkmaarders kenden een relatief makkelijke avond tegen Tuzla City en wonnen verdiend met 4-0 in Bosnië en Herzegovina.

1e helft

AZ nam vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen, zonder dat dat in 1e instantie tot grote kansen leidde. Thuisploeg Tuzla City kreeg zelfs na ruim 20 minuten spelen uit een spaarzame tegenaanval een kansje, maar die was niet besteed aan Smajlagić, die over kopte.

Tuzla claimde daarna nog een penalty na een vermeend duwtje van Beukema, maar de scheids zag daar geen penalty in. De grootste kans was daarna voor Pavlidis, die echter op 2 meter afstand over de goal van Tuzla schoot. De spits stond daarbij echter ook buitenspel en dus bleef de stand ook na een half uur spelen 0-0.

De Wit schiet AZ op voorsprong

In de 34e minuut kwam AZ dan toch op voorsprong dankzij Dani de Wit. De bal kwam na een voorzet van Odgaard met een gelukje voor de middenvelder terecht, die vervolgens van dichtbij kon inkoppen.

Tuzla jaagt op gelijkmaker

Na de 1-0 van AZ moest de thuisploeg wel komen en dat leidde bijna tot de gelijkmaker, nadat een als voorzet bedoeld schot bijna over doelman Hobie Verhulst zeilde. Verhulst tikte de bal echter nog net over zijn doel. Daarna volgde een uitbraak van AZ, maar Tuzla doelman Fejzic wist de 1-tegen-1 situatie van Pavlidis te winnen.

Tweede helft

De 2e helft begon niet goed voor AZ, want Odgaard moest na een overtreding het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Lahdo. In de 62e minuut verdubbelde de Alkmaarders echter de score, toen Pavlidis een voorzet van De Wit kon binnenlopen.

Nog geen 2 minuten later was het invaller Mayckel Lahdo ook de 3-0 binnentikte en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Het slotakkoord was voor de net ingevallen jongeling Fedde De Jong, die voor de 4-0 zorgde. Een uiteindelijk makkelijke zege voor de Alkmaarders, die zich daarmee hebben geplaatst voor de 3e voorronde van de Conference League. Die wedstrijden worden op 4 en 11 augustus gespeeld. Tegenstander is dan Dundee United.