Barcelona opnieuw ondersteboven gespeeld door Bayern München: op naar Europa League

8 december 2021

Memphis Depay en Frenkie de Jong zijn na de winterstop terug te vinden in de Europa League. Woensdagavond moest er op bezoek bij koploper Bayern München een resultaat worden behaald, dat lukte in de verste verte niet. De Catalanen werden weer ondersteboven gespeeld: 3-0.


Met een doelsaldo van 21-7 in de laatste 6 wedstrijden tegen Barcelona begon Bayern München vol vertrouwen aan de ontmoeting. Dat was in een lege Allianz Arena ook goed terug te zien.

Trainingspartijtje
Zonder het aanwezige publiek leek het eerder op een trainingspotje voor Bayern München. Het krachtsverschil was simpelweg te groot. Het duurde even voordat de 1-0 in het netje lag. Thomas Müller zorgde met zijn 50e goal in het miljardenbal voor de openingstreffer. Leroy Sané verdubbelde de marge vlak voor rust.Na de pauze bleek dat er geen wonderwater in de bidons van Barcelona zat, de ploeg van Xavi was machteloos in München. De 18-jarige Jamal Musiala zette in de 2e helft de eindstand op het scorebord na een assist van Alphonso Davies. Dus gaat Barcelona naar de Europa League, waar het in de tussenronde tegen de nummer 2 uit de groepsfase daar speelt.

Benfica profiteert
De een zijn dood is de ander zijn brood, dat weet ook Benfica. Zij gaan door na een 2-0-thuiszege op het al uitgeschakelde Dynamo Kiev. Roman Yaremchuk en Gilberto Junior zorgden voor de doelpunten.