Bayern München laat sterren snikken: PSG weer vroeg klaar in Champions League

Yvo van Dorst • 23:54, 08-03-2023 / Laatste Update: 21:22, 11-12-2023

Het is Bayern München woensdagavond gelukt om Paris Saint-Germain uit de Champions League te knikkeren. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won met 2-0 van PSG en na de 0-1 overwinning in Parijs is dat genoeg om de sterrenploeg van Christophe Galtier uit het toernooi te gooien.

In de eerste helft was het PSG dat het dichtst bij een goal kwam. Vitinha kon na geklungel van Sommer vrij inschieten, maar Matthijs de Ligt redde op weergaloze wijze de bal van de lijn.

In minuut 40 verloor PSG zijn aanvoerder, omdat Marquinhos niet meer verder kon na een blessure. Nordi Mukiele was zijn vervanger, maar de Fransman kon zelf in de rust ook niet meer verder, waardoor hij na 5 minuten spelen alweer naar de kant werd gehaald.

Genadeklap

Na rust brachten de bezoekers aanvallend heel weinig, waardoor Bayern München uit kon lopen. Eerst werd de goal van de thuisploeg nog afgekeurd, maar in minuut 61 was het wel raak via een uitgespeelde aanval met als eindstation Eric Maxim Choupo-Mouting.

Uiteindelijk kwam de verlossing voor Bayern München via invaller Serge Gnabry. Hij zorgde voor de 2-0 en de genadeklap voor PSG.

De Parijzenaren komen dus ook dit jaar te kort en Bayern München gaat door naar de kwartfinale van de Champions League.