Bayern vreet Eintracht op! Als de rook is opgetrokken in Frankfurt staat Bayern München al op 5-0

Eimert Pruis • 00:22, 06-08-2022 / Laatste Update: 03:31, 12-12-2023

Bayern München heeft even huis gehouden in de openingswedstrijd van de Bundesliga. In 1 helft in Frankfurt draaide het Eintracht Frankfurt helemaal dol. Ruststand: 0-5, eindstand 1-6.

Het was een rokende avond in Deutsche Bank Park. De fanatieke supporters van Eintracht maakten zich op voor een heet potje met de 'Recordmeister'. De winnaar van de Europa League staat woensdag tegenover Champions League-winnaar Real Madrid om de strijd om de Europese Super Cup. Met veel vertrouwen zullen zij niet naar het Olympiastadion in Helsinki afreizen.

Ajacieden op de bank

Bij Bayern begonnen Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Joshua Zirkzee op de reservebank. Bij Frankfurt had oud-PSV'er en voormalig Bayern-speler Mario Götze een basisplek. Hij zag hoe zijn Eintracht overrompeld werd door een geweldig Bayern.

Eretreffer in 2e helft

Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Sadio Mané, Jamal Musiala en Serge Gnaby scoorden allemaal. Thomas Müller gaf weer eens wat assists. In de 2e helft mochten Gravenberch (57e minuut), De Ligt (82e minuut) en Mazraoui (82e minuut) nog meedoen. Bayern was er verder wel klaar mee en Eintracht mocht via Randal Kolo Muani nog een eretreffer maken. En toen dacht Musiala, dan maak ik er nog eentje.