België heeft aan bliksemstart tegen Duitsland genoeg: 'Spelen de Duitsers wel met 11 man?'

Yvo van Dorst • 00:41, 29-03-2023 / Laatste Update: 15:19, 08-01-2024

De Rode Duivels hadden donderdagavond aan de 1e 10 minuten genoeg gehad tegen Duitsland in een vriendschappelijk duel. De Belgen onder leiding van bondscoach Domenico Tedesco hadden een ongekende bliksemstart en walsten over de ploeg van Hansi Flick heen. Daarna zwakte het wat af, maar de voorsprong bleef tot het einde. België won met 3-2.

Yannick Carrasco was via een snel uitgespeelde counter de 1e die een goal maakte en Romelu Lukaku mocht 3 minuten later al de 2-0 maken. Niklas Füllkrug deed 1 minuut voor rust nog wat terug met een penalty, maar de Duitsers kwamen uiteindelijk in eigen huis niet over de raketstart van de Belgen heen.

Spelen die Duitsers wel met 10 man?

Onder andere bij Sporza waren de commentatoren laaiend enthousiast over de start van België. "Het is echt een lust voor het oog. Staan de Duitsers wel met 11 spelers op het veld? Het is echt geweldig hoe België speelt. Dit niveau heb ik nauwelijks gezien van de eerdere gouden generatie."

Extreem vroege wissel

Ook bij Duitsland viel de bliksemstart van de Belgen op. Bondscoach Hansi Flick had na 30 minuten spelen genoeg gezien van 2 van zijn spelers. Florian Wirtz en Leon Goretzka konden na een beschamend halfuur lekker gaan douchen, voor hen kwamen Emre Can en centrumspits Felix Nmecha.

Genadeklap

Na rust werd Duitsland wel een stuk beter en kregen ze veel meer kansen, maar gescoord werd er alleen nog door België. Kevin De Bruyne deelde in minuut 78 de genadeklap uit. Serge Gnabry maakte nog een troostgoal, maar dicht bij kwam de thuisploeg niet meer.