šŸŽ„ | BelgiĆ« wint nipt, maar terecht van Wales

22 september 2022

Belgiƫ heeft in dezelfde Nations League-groep als Oranje een nipte 2-1 zege geboekt op Wales. De Belgen waren ondanks het kleine verschil de betere ploeg, maar vergaten de kansen te benutten.


Belgiƫ moest winnen om nog een minieme kans te hebben op de groepswinst in groep 4 van League A. Het moest dan hopen op een misstap van Oranje en zelf winnen van Wales. En dat liet de ploeg blijken, want in de 11e minuut was het al raak dankzij wie anders dan Kevin de Bruyne.


2-0
Belgiƫ was de ploeg die de wedstrijd controleerde en nog voor rust schoot Michy Batshuayi na een assist van De Bruyne de 2-0 binnen. Dat was tevens de ruststand.


Aansluitingstreffer
Ondanks het overwicht van de Belgen in de 1e helft kwam Wales vlak na rust terug. In een spaarzame aanval werd het 2-1 dankzij een kopbal van Kieffer Moore.


Slotfase
Belgiƫ kreeg 10 minuten voor tijd nog een penalty, maar na ingrijpen van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. Ondanks dat Wales in de 1e helft ook een paar goede mogelijkheden kreeg, bleef de stand 2-1 en die winst voor Belgiƫ was gezien het veldoverwicht ook wel terecht. Daarmee staat Belgiƫ in de Nations League-groep van Oranje met nog 1 wedstrijd te gaan 3 punten achter op Nederland.

Wel kreeg Belgiƫ-coach Roberto Martinez een opvallende rode kaart door tijdrekken bij een ingooi van Wales. Hij mist daardoor het duel met Oranje. Assistent Thierry Henry zal daardoor op de Belgische bank zitten in Amsterdam zondag.