Belgische ex-MVV-speler Davide D. verdacht van grootschalige cocaïnehandel

1 juli 2022

Getty Images
davide-d-cocaine-handel-opgepakt-mvv

Davide D., oud-speler van onder meer MVV en KRC Genk, is in België opgepakt op verdenking van grootschalige cocaïnehandel. Dat melden diverse Belgische media.


En dat is niet de 1e keer voor de oud-prof, want in 2013 werd hij al eens veroordeeld voor een half jaar cel en een boete van 6000 euro wegens betrokkenheid bij een wietplantage.

Ex-MVV en KRC Genk
D. speelde in Nederland 1 seizoen voor MVV, in 2001-2002. Veel kwam hij niet in actie: slechts 7 keer. Daarvoor speelde de Belg voor KRC Genk en ook na zijn jaar bij de club uit Maastricht speelde hij weer in België, waar hij voor 7 vooral kleinere clubs uitkwam. Na zijn actieve carrière begon hij als trainer en was tot vorige week nog trainer van Esperanza Pelt, uitkomend op het 5e niveau in België.

Esperanza Pelt
Die club liet vorige week nog weten dat de wegen met trainer Davide D'Angelo scheidden. "Geheel onverwacht, maar om persoonlijke redenen van Davide," aldus de club. Bij de club staan ook de Nederlandse broers Ruud en Arjan Swinkels onder contract.

Internationale criminele organisatie
Volgens het Belgische parket is de oud-voetballer betrokken bij een "vermoedelijk internationale criminele organisatie, aangestuurd vanuit Dubai, die in staat is om partijen cocaïne naar België te verschepen". De oud-voetballer zit al 2 weken vast.