Roger Schmidt door met Benfica in de Champions League na knotsgekke zege op Juventus

Bart van der Wijst • 00:54, 26-10-2022 / Laatste Update: 07:20, 12-12-2023

Roger Schmidt heeft met Benfica een plekje bij de laatste 16 van de Champions League veroverd. Zijn ploeg won dinsdagavond in een knotsgekke wedstrijd van Juventus: 4-3. Dat was voldoende voor overwintering in het miljoenenbal.

Het dreigde een bijzonder pijnlijke avond te worden voor Juventus, de Oude Dame werd helemaal scheel getikt door Schmidts Benfica, waar oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes de hele wedstrijd speelde. Een kopbal van het talent Antonio Silva zorgde voor de 1-0.

Frommelgoal

Lang kon het Portugese feestje niet gevierd worden. Na een flinke flipperkast maakte Moise Kean uiteindelijk met zijn kruis de gelijkmaker. In eerste instantie werd de 1-1 afgekeurd, maar de VAR had na 4 minuten ook in de gaten dat iemand van Benfica de achterste man was.

Sexy voetbal

Toch was de thuisploeg niet in shock na de onterechte gelijkmaker, sterker nog: Benfica ging nóg beter voetballen. Ze kwamen wat goedkoop op 2-1 nadat João Mario een penalty scoorde. De bal ging op de stip nadat Juan Cuadrado ongelukkig hands maakte. De mooiste in Lissabon kwam op naam van Rafa Silva, hij scoorde met een balletje achter zijn hak.

Over en sluiten... of toch niet?

Na de pauze kwam Benfica vrij snel al op 4-1. Silva maakte een heerlijke Portugese aanval af met een fraai wippertje. 4-1 dus, over en sluiten zou je denken. Maar niet heus. Waar het wachten was op de 5, 6 of 7-1 werd het ineens 4-3.

Juventus wisselde en bracht de jongeling Samuel Iling-Junior. Hij bracht wat bravoure wat de 'oudjes' van de ploeg van Massimiliano Allegri wel missen. Iling-Junior gaf de assist op de 4-2 van Arek Milik en een paar minuten later was de marge na opnieuw een frommelgoal (Weston McKennie) zelfs maar 1.

Nagelbijten

Dus steeg de spanning in Estádio da Luz. Die spanning had Rafa Silva helemaal weg kunnen schieten, alleen na een solo van 70 meter over het hele veld trof hij de paal. Daardoor werden alle nagels helemaal opgevreten, maar na 94 knotsgekke minuten klonk het laatste fluitsignaal. Overwintering voor oud-PSV-trainer Schmidt en Benfica is een feit. En dat zorgde natuurlijk voor groot feest!