Benfica wint met 1-6 bij Maccabi en wordt groepswinnaar dankzij totaal aantal uitgoals

Jeroen Rooseboom • 23:58, 02-11-2022 / Laatste Update: 06:31, 12-12-2023

Benfica heeft er op de valreep voor gezorgd dat ze bovenaan Groep H zijn geëindigd. Ze kwamen door hun 1-6-overwinning bij Maccabi Haifa in doelsaldo, onderling resultaat en in punten gelijk met Paris Saint-Germain. Maar omdat de Portugezen veel meer goals in uitwedstrijden hebben gemaakt, eindigen ze bovenaan. Paris Saint-Germain won ook met 1-2 bij Juventus, maar eindigt dus op plek 2 in Groep H.

Juventus - Paris Saint-Germain

Het was voor Juventus noodzakelijk om een goed resultaat te behalen tegen de Parijzenaren, maar Kylian Mbappé bleek weinig medelijden te hebben met de mannen uit Turijn. Al na 13 minuten schoot hij PSG op voorsprong en Juve verder in de problemen.

Daarna gingen de mannen van Massimiliano Allegri druk op zoek naar de gelijkmaker. Oud-Ajacied Arkadiusz Milik kreeg een grote kans, maar hij zag zijn poging gekeerd worden. Het was uiteindelijk oudgediende Leonardo Bonucci die de tribunes van het Allianz Stadium in vuur en vlam zette toen hij 5 minuten voor rust de gelijkmaker binnentikte.

Neymar belangrijk

In de 2e helft toonde De Oude Dame aan dat ze nog steeds een topclub zijn. Ze maakten het PSG bij vlagen erg moeilijk, zonder echt grote kansen te creëren. Daarom was het extra zuur dat invaller Nuno Mendes met nog 20 minuten te gaan de 1-2 binnenknalde na goed voorbereidend werk van Mbappé.

De Juve-supporters sprongen in de 78e minuut weer op voor een goal van hun club door Manuel Locatelli, maar helaas voor hem en Juventus stond hij buitenspel. Na die buitenspelgoal vibreerden de netten in het Allianz Stadium niet meer en dus eindigde de wedstrijd in 1-2. Dat was voor PSG niet genoeg voor de 1e plaats in de poule, vanwege de enorme stunt van Benfica.

Goals Juventus - PSG

Maccabi Haifa - Benfica

De wedstrijd tussen de kampioen van Israël en Benfica kwam snel goed op gang. Binnen 10 minuten was er voor beide doelen al een grote kans geweest. Het waren de bezoekers die na 20 minuten op voorsprong kwamen. Gonçalo Ramos kopte de bal binnen. Maar amper 5 minuten later kreeg Haifa een strafschop na een handsbal, die feilloos werd benut door Hagenees Tjaronn Chery.

Alle hoop op een vervolg in de Europa League leek vervlogen bij Maccabi Haifa toen Petar Musa de bal snoeihard tegen de touwen kopte na een uur spelen. Even later pegelde Grimaldo nog een vrije trap binnen en na een goal van Rafa Silva stond het opeens 1-4. De 20-jarige Henrique Araujo wilde ook nog even scoren: hij maakte de 1-5.

Maar door de 1-6 van João Mário eindigde Benfica opeens bovenaan de groep. Benfica en PSG hadden namelijk hetzelfde doelsaldo en hetzelfde aantal punten, maar de Portugezen scoorden vaker in uitwedstrijden. Dat gaf uiteindelijk de doorslag, zodat de ploeg van Roger Schmidt als trotse koploper van Groep H eindigde.