🎥 | Bergwijn BIZAR! Steven Bergwijn beslist duel van Spurs met Leicester door 2 goals in blessuretijd

Eimert Pruis • 23:46, 19-01-2022 / Laatste Update: 22:47, 11-12-2023

Steven Bergwijn was vanavond de grote held bij Tottenham Hotspur op bezoek bij Leicester City. Met goals in de 95ste en 97ste (!) minuut wist hij een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3-overwinning voor de ploeg van Antonio Conte, die dankzij de Nederlander ongeslagen blijft als coach van Tottenham in de Premier League.

De frustratie liep in de 94ste minuut even hoog op bij Bergwijn. De Nederlander kreeg geel omdat hij Caglar Söyünçü een duw gaf. Het was het logische resultaat van de tussenstand: 2-1 in het voordeel van Leicester City. Harry Kane had in de 38ste minuut namelijk nog wel de 1-0 van Patson Daka goedgemaakt, maar in de 76ste minuut was het James Maddison die de winnende gemaakt leek te hebben voor de thuisploeg.

Van geel komen goals

Maar niets was minder waar. Na de gele kaart voor Bergwijn liet hij zich nog 2 keer gelden. De Oranje-international, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Ajax, kreeg in de 95e minuut de bal plots voor zijn voeten nadat Matt Doherty via de zijkanten door was gekomen. De Nederlandse aanvaller twijfelde geen moment en ramde zijn eerste van het Premier League-seizoen tegen de touwen. De opluchting was groot: een punt leek gered voor Tottenham Hotspur en Conte bleef nog altijd ongeslagen in de nationale competitie sinds hij het roer in Londen overnam.

Maar het werd nog véél gekker: terwijl de supporters in het King Power Stadium zich neer leken te leggen bij een gelijkspel sloeg Bergwijn nóg een keer toe. Hij werd weggestoken door Kane, waarna Bergwijn de uitkomende Kasper Schmeichel uitspeelde en de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal binnenschoot. Alles en iedereen met een Tottenham-hart onptlofte en Bergwijn mocht zich tot de grote held van de avond kronen.

Tottenham nu 5e

Door de overwinning staat Tottenham Hotspur nu 5e met 36 punten, 20 minder dan koploper Manchester City, maar slechts 1 minder dan West Ham United, dat op de felbegeerde 4e plek staat. Die plek geeft aan het einde van het seizoen immers recht op Champions League-voetbal. Leicester City moet het vooralsnog doen met een 10e plek met 25 punten.