Bizarre zege Werder Bremen op Dortmund: van 2-0 naar 2-3 in laatste 6 minuten

Joris Kaper • 19:59, 20-08-2022 / Laatste Update: 00:20, 08-01-2024

Werder Bremen heeft zaterdagmiddag op bizarre wijze Borussie Dortmund verslagen. Dortmund had dit Bundesliga-seizoen nog geen punt verloren en ook tegen Bremen leek de ploeg van Donyell Malen weer te winnen. Na 88 minuten stond de ploeg voor eigen publiek nog op een 2-0-voorsprong, maar in een bizarre slotfase scoorde Werder 3 keer in de laatste 6 minuten, waardoor de ploeg uiteindelijk nog met 2-3 won.

In het Signal Iduna Park begon Dortmund lekker, maar wist het lang niet te scoren. De ploeg speelde trouwens zonder de geblesseerde Donyell Malen. Pas in de 2e minuut van de blessuretijd van de 1e helft scoorde de thuisploeg de 1-0. Het was Julian Brandt die Werder-keeper Jiri Pavlenka met zijn linkervoet passeerde.

Wachten op de 2-0

In de 2e helft was het een halfuur wachten op de 2e goal, die uiteindelijk viel nadat Dortmund een corner mocht nemen. Vanuit de 2e lijn was het Raphaël Guerreiro die de trekker overhaalde en alsnog het net vond. Dat leek ook meteen de eindstand te gaan worden in Dortmund, totdat Lee Buchanan de bezoekers in de 89e minuut toch weer hoop gaf op een puntje met de 2-1.

Bizarre slotfase

Na de aansluitingstreffer geloofde Werder Bremen nog in een puntje, en dat leek er 3 minuten later ook te komen, toen invaller Niklas Schmidt de gelijkmaker binnenkopte. Maar daar stopte het niet, want in de 95e minuut maakte een andere invaller, Oliver Burke, het wonder voor Werder compleet. Hij scoorde diep in blessuretijd de winnende goal en bezorgde Werder Bremen daarmee de 2-3-zege.

⏰ 90. + 5 Minute

DAS WAR ESSSSSS! WIR GEWINNEN DA SPIIIEEEEEEEL!!!! SAUBER JUNGS!!! #BVBSVW 2:3 #Werder pic.twitter.com/x9DxH5x6vj