Blessure Marcus Rashford overschaduwt makkelijke zege Manchester United op Everton

Bart van der Wijst • 17:38, 08-04-2023 / Laatste Update: 06:07, 12-12-2023

Manchester United heeft voor de 2e wedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg op het eigen Old Trafford laagvlieger Everton: 2-0. Het enige smetje op de zege was het uitvallen van sterspeler Marcus Rashford.

Manchester United was heer en meester. Everton-keeper Jordan Pickford zag 21 schoten richting zijn doel vliegen in de 1e helft, er ging er maar 1 in. Een schot van Scott McTominay was Pickford in de kort hoek te machtig.

Anthony Martial verdubbelde na rust de score na een foutje van Everton. Daarna was het tijd voor de rentree van Christian Eriksen. De Deen was sinds eind januari geblesseerd en viel na 75 minuten in. Een paar minuten later strompelde Rashford naar de kant, hij werd vervangen door Wout Weghorst. Tyrell Malacia speelde 90 minuten mee bij de thuisploeg.